Toul 190305

Det här med hemsida och bloggande har minst sagt inte varit så lätt. Jag har tagit bort bilder av misstag, jag glömmer hur man gör, WordPress har ändrat i utförande och jag hänger inte med. Nu ska jag försöka ändra mig och lägg ut ett blogginlägg varje gång istället för att fylla på ovanifrån på det gamla inlägget. Får vi se om det går bättre.

Vi har haft vår i luften i ett par veckor med upp till + 17 grader men sedan 5-6 dagar regn och rusk igen och lite kallare och blåsigt. Men det finns hopp om att vi snart kan släppa loss igen. Vi planerar att komma vidare i början av april förhoppningsvis.

Med vårkänslorna kom också behovet att städa och upptäckte till vår fasa, att i förpiken som vi haft som förråd och förvarat bl.a. alla segel, hade vi fått omfattande mögelspridning. Så ut med allt och städa, tvätta och vädra. I salongen hade vi fått lite mögel men klarat sig ganska bra ändå. I akterkabinen har vi inget problem men då har vi vädrat där varje dag och torkat fukt hela tiden.

När vi lyfte på luckorna var det mögel hela vägen ner, på segelsäckarna och under dynorna. Fy och dubbel fy

Men vi har haft några underbara dagar med långa promenader och cykelturer också och utforskat omgivningarna runt Toul. Om man nu nödvändigtvis måste övervintra på väg mot Kanarieöarna så har det här varit en bra plats att ligga på. Säker och lugn hamn, billigt, fina omgivningar. Inte mycket håll-i-igång men det har vi inget behov av. Det var lite krångligt att ta sig hem till Sverige och till Kanarieöarna när vi skulle dit. Toul ligger lite avsides så. Men nu i efterhand hade det kanske varit bättre att åka till och från Strasbourg istället.

Kollar Vasaloppet och följer min bror Per och kusin Torbjörn på deras lång och tunga färd till Mora. Vi har också en ruggig dag så det gör inget att vi har en inne-sittar-dag.

Så här i efterhand har vi också tänkt att det var bra att vi blev fast här trots allt med tanke på att vi var ganska stressade innan. Nu har vi tvingats tagga ner och ta det lugnt. Gilla läget helt enkelt.

En öl i sittbrunnen en härlig dag är inte fel.
Njuter av solen. Dagsutflykt med picnic till toppen av berget med utsikt över Toul.
Gammal fästningsruin från 1870 talet runt hela berget

Men visst nu börjar det allt klia lite i oss att komma vidare. Bara vi får lite bättre väder så vi kan få båten i ordning, städa och fixad på olika sätt innan vi kan komma iväg. Det vi funderar över är om vi ska tömma på båten på tunga grejer och lämna kvar här i Toul på ett lager och hämta senare med bil. För att göra båten lite lättare så vi inte sticker så djupt om kanalerna fortfarande inte är så djupa trots att de lovar minst 180 djup. Eller ska vi lägga över grejerna i gummibåten och ha den på släp. Det får värka fram det beslutet.

En kommentar på “Toul 190305

  1. Bonjour IngaLill och Thorbjörn, ni blir snart dekorerade med fransk medalj och medborgarskap av Macron med tanke på hur länge ni har varit där i baguette landet !!!! Ni har väl snart tröttnat på frassarna hahaha ! Stora kramar från frassen lite längre norrut. Puss puss / Katherine

    Gilla

Lämna en kommentar